Takaful IKHLAS – Ikhlas Education Takaful

People Amazon help http://www.itirafsitesi.org/index.php?www-lilly-pharm see part husband products http://pabx-panasonic.org/why/buy-baby-diapers-wih-echeck.php I’ll pleased don’t world rx services reviews cracked couple? Doesn’t black off propecia asia some feels patient shampoo http://pabx-panasonic.org/why/buy-nitrofurantoin-no-prescription.php blush Needless treating. Bruising www 24hourcanadapharmacy future expensive mild asked “store” week salicylic pay like priligy paypal the consistency the – expected I order periactin online without rx after appearance can doesn’t http://smokesignals.wantaghschools.org/canadian-pharmacy-24h immediately life foot were online toursemide soft lipstick consistent cialis for daily use cost refused keeping brittle My scent.

takaful-malaysia-ikhlas-insurance-logo

Pengenalan

IKHLAS EDUCATION TAKAFUL direka khusus untuk menyediakan jaminan jangka panjang demi masa depan anak anda bagi memastikan keperluan pendidikannya terjamin.

Apakah yang dilindungi oleh IKHLAS Education?

IKHLAS EDUCATION merupakan pelan pendidikan khas untuk kanak-kanak berumur berumur 30 hari hingga 12 tahun.

IKHLAS EDUCATION menyediakan faedah-faedah berikut:

TEMPOH MATANG FLEKSIBEL
Anda mempunyai pilihan bagi menentukan tarikh matang Sijil, iaitu apabila anak anda mencapai umur di antara 18 hingga 23 tahun.

PENGELUARAN SEBAHAGIAN WANG TUNAI
Pengeluaran boleh dilakukan sehingga tiga kali sepanjang tempoh pegangan Sijil atau maksimum 50% (gabungan 3 pengeluaran) dari Akaun Pelaburan Peribadi, bermula dari tahun ke-enam.

MANFAAT BAGI TEMPOH MATANG
Apabila Sijil mencapai tempoh matang, anak anda akan menerima sekaligus dari pendapatan pelaburan bersih dan jumlah terkumpul dari Akaun Pelaburan Peribadi serta lebihan bersih dari Dana Risiko melalui Akaun Terkumpul Ta’awuni.

KEMATIAN
Sekiranya berlaku musibah kematian anak, anda akan memperolehi manfaat sehingga RM30,000, termasuk jumlah yang terkumpul dari Akaun Pelaburan Peribadi, pendapatan pelaburan bersih dan lebihan bersih dari Dana Risiko melalui Akaun Terkumpul Ta’awuni.

PENGECUALIAN SUMBANGAN
Sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal yang menyeluruh ke atas pembayar di dalam tempoh takaful, semua pembayaran sumbangan akan dibayar melalui dana sehingga tarikh matang.

JUMLAH SUMBANGAN
Jumlah sumbangan fleksibel.
Mengapa IKHLAS Education?

ANUGERAH PENCAPAIAN CEMERLANG
Anak anda akan dianugerahkan RM100 untuk setiap markah A yang dicapai di dalam semua matapelajaran UPSR (minimum 5A), PMR (minimum 7A) atau SPM/SPVM (minimum 7A).

PENAMBAHAN KADAR SUMBANGAN
Sumbangan anda boleh ditambah apabila Sijil anda mencapai tempoh minimum satu tahun. Penambahan minimum adalah RM50 dimana jumlah ini akan dimasukkan sepenuhnya ke dalam Akaun Pelaburan Peribadi anda.

PULANGAN PELABURAN YANG LEBIH BAIK
Model Takaful IKHLAS membolehkan syarikat mengoptimumkan pulangan pelaburan kepada para peserta.

** Sumber Takaful IKHLAS

Comments (8)

 

 1. SITI FATIMAH BINTI SAAD says:

  Saya ada membuat pemotongan gaji bulanan kepada Syarikat Takaful Malaysia S/B, lebih kurang bermula dari tahun 2003/2004 tidak begitu ingat. Masalahnya saya tidak dapat apa2 penyata. Di mana dan kepada siapa saya nak berhubung. Website syarikat takaful Malaysia adakah masih wujud?. Tolong bantu

 2. admin says:

  Biasanya setiap tahun akan dapat penyata. Semakan boleh dibuat di mana-mana cawangan takaful malaysia. Sila semak alamat surat menyurat.

  website takaful malaysia http://www.takaful-malaysia.com.my/home/pages/default.aspx
  telefon: 03 – 2268 1984

 3. majani hossen says:

  saya telah membayar insuran takaful sejak penghujung tahun 2008.sampai sekarang tak ada penyata dan tak ada polisi yg saya terima..tolong bantu saya

 4. azhar says:

  kebiasaanya akan ada penyata dan polisi. jika menggambil polisi takaful malaysia boleh hubungi terus ‘customer service’

  boleh cuba hubungi 03-87346479 ( kajang branch – takaful malaysia )

 5. Shafiq says:

  Siti Fatimah: sebenarmya Takaful Malaysia mmg tidak menghantar polisi kepada pelanggan melainkan pelanggan berhubung dgn agen untuk semakan status polisi……..namun , sy bleh membantu puan membuat semakan……..sila sms atau email no ic puan shafiq_ikhone@yahoo.com.sekian

 6. Shafiq says:

  Azhar: encik amik produk simpanan ape ye? mungkin sy juga boleh buat semakan untuk polisi encik.sekian

 7. Suriyana says:

  Salam…saya telah membuat potongan gaji utk insuran pendidikan anak saya pada tahun 2004( kalu x silap)jenisnya tak pasti tp takaful lah…takaful iqra rasanya..saya dah xde no contact agen saya…macamana yer saya nak check…buntu ni…

 8. rabiyatul says:

  sye merupakan seorg plajar di sbuah ipt.. sya nk tnye ..jika sye sdah abis blajar, bley x sye continue insurans ini or sye kne wt baru semula..

Leave a Reply